Valikko

The Band Of No Return

The Band Of No Return syntyi salamannopeasti loppuvuodesta 1984. Olin juuri aloittanut Valoa yössä nuorisopalstan pitämisen Kauhajoen Kunnallislehdessä kun vuosi 1985 oli julistettu Nuorisovuodeksi. Olin mukana teemavuoden toimikunnassa ja kun tunsin kylän muusiikinharrastajia Räimikseltä (paikallinen nuorisotalo) niin kasasin siinä sitten itsekin kokoonpanon ja puhuin sen Skädämin lämppäriksi vaikka ei oltu kertaakaan harjoiteltu eikä ollut oikein kappaleitakaan ja omastakin julkisesta esiintymisestä oli vuosia.

Ensimmäisellä keikalla TBONR oli Markku Säntti (rummut), Tuomo Heikkilä (basso) ja allekirjoittanut (kitara, laulu ja huuliharppu). Laulusolisteina vierailivat Anna Koivisto ja Petri Huhtanen. Ihan kivasti keikka meni vaikka soundit, tekniikka ja miksaus olivat mitä hirveimmällä tavalla hukassa.

Keväällä 1985 basisti vaihtui Vesa Hakamaahan ja kesäkuun lopulla soitimme Uimahallin puistossa kerrassaan erinomaisen keikan - miksaajana toimi sittemmin maailmanmaineeseen kohonnut Kimmo Ahola. Tuossa vaiheessa diggailimma kovasti Joy Division, New Order, Echo & The Bunnymen. The Chameleons, The Cure yms. "mustahuuli" goottirokkia ja se kuului myös omassa tuotannossa.

Valitettavasti nousujohteinen ura päättyi Vesan kuolemaan kolarissa juhannuksena 1986. Tämän jälkeen esiinnyin spontaanisti koottuilla porukoilla muutaman kerran saman bändinimen alla ennenkuin lopetin soittohommat yli 15 vuodeksi. Sittemmin olen ko. nimen alla tehnyt satamäärin lisää melankolisia kappaleita yksikseni. TBONR kokoonpanolla oli tarkoitus myös esittää The Velvet Underground tyylisiä kappaleita The Satellites Of Lou nimen alla. Sister Ray esitettiin ekalla keikalla 31.1.1985.

Oheisessa soittimessa vain osa YouTuben TBONR kanavan kappaleista.